ua en ru

МАУ має борги перед аеропортом "Бориспіль", - прес-секретар компанії

"АероСвіт" - не єдиний авіаперевізник, у якого виникли борги перед аеропортом "Бориспіль". Про заборгованість повідомили і в "Міжнародних авіалініях України". Зараз обидві компанії врегулювали відносини з "Борисполем", але в аеропорту вже попередили, що у разі збільшення боргу припинятимуть обслуговування компаній, як це вже відбулося з "АероСвітом" в минулу середу. Про це пише "Комерсант-Україна".

Про заборгованість "Міжнародних авіаліній України" (МАУ) перед "Борисполем" повідомив один з менеджерів аеропорту. У "Міжнародних авіаліній України" є графік погашення боргу - він був підписаний взимку, підтвердила прес-секретар авіакомпанії Євгенія Сацька. "Ми щодня погашаємо цю заборгованість і сподіваємося, що скоро ситуація на ринку покращає", - відзначила вона. Борг перед "Борисполем" ще одного перевізника - "АероСвиту" - став причиною того, що 14 березня аеропорт припинив обслуговування більше 20 його рейсів. У авіакомпанії стверджували, що затримка з оплатою викликана технічним збоєм при внесенні передоплати, але в аеропорту заявили, що борг накопичувався з травня минулого року.

У компаніях говорять, що заборгованість викликана несприятливою кон'юнктурою на ринку авіаперевезень. "Через погіршення платоспроможності населення новорічний високий сезон закінчився раніше звичайного. Крім того, через загострення політичної ситуації в Єгипті у нас скоротилася кількість чартерних рейсів в цю країну, - говорить Сацька. - Подорожчало і паливо - нас почали підводити постачальники, і ми вимушені були купувати авіагас за ціною, яка на третину перевищувала ринкову". Раніше в МАУ повідомляли, що минулий рік перевізник закінчив зі збитком.