ua en ru

Матіос: Комбат ВСУ затриманий за отримання хабара в 1,1 млн грн

Матіос: Комбат ВСУ затриманий за отримання хабара в 1,1 млн грн Фото: Анатолій Матіос

Комбат отримав хабар – 1 млн 100 тис гривень за пропуск транспорту на лінії розмежування

Комбат ЗСУ 28-ї окремої механізованої бригади затриманий при отриманні хабара за пропуск транспорту на лінії розмежування. Про це повідомив заступник генерального прокурора України - головний військовий прокурор Анатолій Матіос у понеділок в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

Матіос підкреслив, що затриманому пред'явили підозру за статтями Кримінального кодексу про сприяння у фінансуванні тероризму, незаконному переміщенні товарів та одержання неправомірної вигоди.

"Затриманий 2 години тому командир батальйону 28-ї окремої механізованої бригади, який отримав хабар - 1,1 млн грн за пропуск десяти транспортних засобів за лінію розмежування", - заявив він.

"Нам довелося два місяці це документувати, чекати, поки вся бригада без винятку буде відведена з місця бойових дій", - повідомив головний військовий прокурор.

Нагадаємо, завершилося досудове розслідування у справі народного депутата України Сергія Мельничука проти Генерального прокурора України Віктора Шокіна і прокурора відділу Генпрокуратури Андрія Зубкова про захист честі, гідності та ділової репутації.