ua en ru

Матеріали справи російських ГРУшників передали у Вищий спеціалізований суд

Матеріали справи російських ГРУшників передали у Вищий спеціалізований суд Фото: Євген Єрофєєв

Про це повідомила адвокат одного зі спецназівців

Матеріали справи затриманих у Луганській області російських спецпризначенців Олександра Александрова та Євгена Єрофеєва передали з Апеляційного суду Києва до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ. Про це повідомила адвокат одного з російських спецпризначенців Оксана Соколовська, передає "Радіо Свобода".

За словами адвоката, рішення мотивоване задля визначення підсудності розгляду справи.

Раніше сторона захисту росіян заявляла, що матеріали справи мають розглядатися в Новоайдарському суді на Луганщині, оскільки події, які інкримінуються російським спецпризначенцям, відбулися саме там.

Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва затримали в середині травня під час бою біля міста Щастя Луганської області. Вони назвалися військовими головного розвідувального управління Генерального штабу Російської Федерації, однак пізніше в Міністерстві оборони Росії заявили, що вони звільнилися з військової служби в кінці минулого року. Єрофеєву і Александрову пред'явлені звинувачення за кількома статтями: ведення агресивної війни, незаконне перетинання кордону, незаконне переміщення зброї та боєприпасів, а також тероризм і сприяння теракту.

Нагадаємо, раніше Єрофеев відмовився від свідчень.