ua en ru

Мати Савченко подякувала за допомогу "Батьківщині" та Тимошенко

Про це вона заявила в ефірі "ШустерLIVE" у п'ятницю.

Мати Надії Савченко Марія подякувала за допомогу у справі її доньки партії "Батьківщина" та її лідеру Юлії Тимошенко.

"Хто допомагає мені і хто допомагає Наді? Так, як Юлія Тимошенко та "Батьківщина" - вона взяла її першим номером - вона багато допомагає. Вона зразу кругом розіслала, в усі країни, щоб Надю почали виручати. Я, наприклад, в Нью-Йорк їхала, три рази була в Берліні - це все нам оплачує Юля, і вона старається нам допомогти - і фізично, і морально, і матеріально", - зазначила Марія Савченко.

Мати Надії також відзначила, що на останній суд до Надії їхала разом з трьома народними депутатами від фракції "Батьківщина" (Іван Крулько, Олексій Рябчин та Альона Шкрум, - ред.)

"Наші депутати - спеціально затримали їх, щоб вони на суд не попали", - розповіла Марія Савченко про затримку в московському аеропорту.

"Коли я була в Берліні в третій раз, то мені задали питання: чому Юлія Тимошенко турбується про Надю Савченко? - Я відповіла, що вона взяла в свою партію її і вона за неї хвилюється. А мені була пряма відповідь: а чому Порошенко, головнокомандуючий, не турбується про Надю? Савченко - офіцер, і це його прямий обов'язок виручати свого офіцера. Я їм сказала, що і Порошенко мені обіцяв, що вона в має буде вдома, я думала, що вона дійсно буде вдома в 15-му році. Але і нині там", - розповіла в ефірі Марія Савченко.

Крім того, на ефірі був присутній адвокат Надії Савченко Микола Полозов, який також відзначив допомогу для Савченко зі сторони "Батьківщини".

"Я вважаю, те, що Юлія Тимошенко і "Батьківщина" протягнули їй (Надії) руку допомоги, те, що з їх боку ведеться така величезна робота з привертання до її справи уваги по всьому світу - от цей досвід треба постаратися перенести на інших (політв'язнів). Тому що абсолютно очевидно: Кремль, Путін - вони бояться зовнішнього впливу", - заявив він.

Марія Савченко під час ефіру звернулася до Президента Петра Порошенка з проханням докласти максимум зусиль, щоб повернути Надію в Україну.

"29 березня у мене день народження - 78 років. Ви батько і маєте своїх дітей. Я вас дуже прошу, обміняйте оцих, які в нас є - обміняйте на тих, що в Росії", - попросила Марія Савченко.