ua en ru

США істотно збільшили стеження за РФ за останні 2 роки, - Washington Post

США істотно збільшили стеження за РФ за останні 2 роки, - Washington Post Фото: у США розширили стеження за РФ

Розширення шпигунства проти Росії зумовлене у тому числі анексією Криму і можливими кібератаками

Американська розвідка збільшила масштаби стеження за Росією до максимуму з часів холодної війни. Про це повідомили джерела в уряді США, передає The Washington Post.

Мова нібито йде, зокрема, про роботу співробітників ЦРУ під прикриттям, кібершпіонаж і супутникове стеження.

За інформацією газети, спецслужби, які в останні роки сконцентрувалися на боротьбі з тероризмом і роботі у зоні ведення США бойових дій, знову перевели частину ресурсів на російський напрямок.

Як повідомляє видання, необхідність у збільшенні стеження зумовлена зовнішньополітичними діями Росії в останні два роки, спрямованими на утвердження своєї ролі в світі, в тому числі анексією Криму, вступом у війну в Сирії, а також можливою організацією кібератак.

При цьому співрозмовники видання зазначають, що зараз масштаби шпигунства незрівнянно менші, ніж в часи холодної війни.

Якщо на стеження за СРСР виділялося до 40% всіх ресурсів, то зараз це близько 10%, але за останні два роки частка зросла.

Також наголошується, що, незважаючи на різницю в бюджеті, РФ виділяє на розвідку проти США більше людських ресурсів.

Кількість співробітників російських спецслужб в США оцінюється в "150 осіб або більше", тоді як американських у РФ - у кілька десятків.

Нагадаємо, директор національної розвідки Сполучених Штатів Америки Джеймс Клеппер звинуватив російську Федерацію в систематичних хакерських атаках не тільки на державні системи, але і приватні.