ua en ru

Масштабна хакерська атака вразила десятки тисяч комп'ютерів по всьому світу

Масштабна хакерська атака вразила десятки тисяч комп'ютерів по всьому світу Фото: вірус в основному вразив комп'ютери в Україні та Росії

Вірус-вимагач вразив понад 57 тис. комп'ютерів у різних країнах світу

В результаті масштабної хакерської атаки вірус-вимагач WanaCrpytor 2.0 вразив понад 57 тис. комп'ютерів по всьому світу. Про це повідомив один з фахівців з кібербезпеки антивірусної компанії Avast Якуб Кроустек.

"Ми спостерігали масове поширення вірусу-здирника WanaCrypt0r 2.0 (WCry) сьогодні, зафіксовано понад 57000 заражень. За нашими даними, зловмисники в основному орієнтовані на Росію, Україну і Тайвань, але вони також успішно заразили великі установи, такі як лікарні в Англії та іспанську телекомунікаційну компанію Telefonica", - повідомив Кроустек.

Повідомляється, що вірус змінює розширення вразливих файлів .WNCRY, тому заражений файл буде виглядати, наприклад: назва_файлу.јрg.WNCRY, наприклад. В Avast підтвердили, що здирники вимагають викуп у розмірі 300 доларів біткоінами.

За даними російських ЗМІ, в країні вірус атакував комп'ютери співробітників "Мегафона", міністерства внутрішніх справ і Слідчого комітету Росії в кількох регіонах. Офіційно у МВС Росії заперечують інформацію про зараження. Крім того, з'являлися повідомлення про атаки на "Связной" та "Білайн".

altaltalt

Фото: хакерська атака

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що хакери атакували лікарні по всій Британії та вимагають викуп.