ua en ru

У березні 2018 року населення продовжувало нарощувати депозити, - НБУ

У березні 2018 року населення продовжувало нарощувати депозити, - НБУ Фото: клієнти банку (РБК-Україна)

При цьому спостерігалося зменшення валютних депозитів фізичних осіб

У березні 2018 року населення продовжувало нарощувати гривневі та валютні депозити. Про це повідомляє прес-служба Національного банку України (НБУ) з посиланням на попередні дані "Грошово-кредитної статистики" за березень.

"Загалом за місяць сукупний портфель депозитів у національній валюті у платоспроможних банках помірно зріс - на 0,4% або 1,9 млрд грн до 484,2 млрд грн", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за місяць залишки гривневих вкладів фізичних осіб у платоспроможних банках зросли на 1,0%. Цьому сприяло підвищення доходів населення та зростання привабливості гривневих депозитів на тлі зміцнення гривні.

При цьому обсяг корпоративних депозитів у гривні залишився практично на рівні попереднього місяця.

У іноземній валюті (у доларовому еквіваленті) у платоспроможних банках спостерігалося зростання депозитів фізичних осіб та зниження на рахунках юридичних осіб.

"Загальний портфель кредитів банків у національній валюті за підсумками березня зріс на 0,3% порівняно з лютим - до 581,8 млрд грн. Банки продовжили нарощувати гривневе кредитування населення (приріст за місяць становив 1,4%), в той час як портфель кредитів, виданих корпоративному сектору, залишився на рівні попереднього місяця", - додають у НБУ.

Нагадаємо, у січні поточного року банки підвищили відсоткові ставки за кредитами та депозитами у відповідь на підвищення облікової ставки НБУ.