ua en ru

Маркевич: в Сватове констатували порушення умов зберігання боєприпасів

Маркевич: в Сватове констатували порушення умов зберігання боєприпасів Фото: Сватове

Нардеп зазначив, що база спочатку була погано підготовлена для зберігання боєприпасів

Народний депутат України Ярослав Маркевич заявив, що в Сватове Луганської області констатували порушення умов зберігання боєприпасів. Про це він повідомив в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Безумовно, тут є порушення зберігання боєприпасів, сама база була для цього дуже погано підготовлена, на ній було накопичено велику кількість цих боєприпасів. Так само там перебувала частина боєприпасів, яка перебувала в тому стані, коли їх необхідно було, якщо потрібно, як можна швидше застосувати ", - розповів він.

Також він зазначив, що "необхідно констатувати, що після того, як все це вибухнуло, не можна вже точно сказати, що було першопричиною".

Він підкреслив, що не можна відкидати версію з терактом.

"Питання охорони цієї бази, теж, вважаю, там були теж порушення, так як вона охоронялася, на мою думку, не професіоналом у цій галузі ... Але версію, що це був напад в той чи іншій мірі, я вважаю, потрібно продовжувати розслідувати ", - резюмував він.

Нагадаємо, раніше Матіос назвав причиною пожежі на складі боєприпасів у Сватове 29 жовтня, в результаті якого загинули чотири людини, недбалість посадових осіб.