ua en ru

Маркевич: Коломойський сказав, що "Дніпро" не повинен був грати у фіналі Ліги Європи

Маркевич: Коломойський сказав, що "Дніпро" не повинен був грати у фіналі Ліги Європи Фото: Мирон Маркевич

Мирон Богданович сподівається на те, що керівництво "Дніпра" включиться в роботу

Головний тренер "Дніпра" Мирон Маркевич розповів про ситуацію в команді та ставлення керівництва до розвитку клубу. Про це повідомляє "Футбол 1".

"Я думав, ми будемо дійсно робити серйозний клуб. Принаймні, я цього хотів і де-то закривав очі перший рік на якісь складнощі. Хотілося, щоб команда гідно зіграла. Після фіналу Ліги Європи я щось відчув. Після фіналу президент мені сказав, що в принципі, ми не повинні були грати в ньому. Мене ці слова трохи вивели з рівноваги. Я, звичайно, чекав трохи іншого. З того часу все і почалося - футболісти почали розбігатися, Калініч, Коноплянка, Канкава. Я радий за них, але у нас все поламалося, вже важко зробити таку команду", - сказав Маркевич.

"Я просив одного - щоб зберегли той склад, який грав у минулому сезоні. Плюс додали двох-трьох футболістів хорошого рівня, не просто так закрити дірки. Але, на жаль, все вийшло навпаки, футболісти пішли. Мені б хотілося, щоб тут була серйозна команда, а не просто так: граємо - граємо. Це відчували і футболісти, і тренерський штаб. Якщо нічого не зміниться, якщо командою не будуть займатися, то все опуститься вниз, це вже видно. У футболістів закінчуються контракти, вони хочуть йти", - продовжив тренер.

"Зараз збирав команду генеральний директор, сказав, що хто хоче - може йти. Я йому сказав, щоб він поставив до відома президента про те, що я хотів би піти. Далі так тривати не може, я повинен чітко знати, навіщо я тут потрібен. Ми мучимо один одного. Я так вважаю, що це мука. Вони мене мучать, а я їх. Тому цей вузол потрібно розв'язати. Він сказав, що передасть Коломойському мої слова, може, якась зустріч буде. Я свої побажання висловив. Так, у мене хороша зарплата, але якщо вам не потрібно, то мені тим більше. Я можу сидіти ще півтора року і отримувати хороші гроші. Але я не можу. По-перше, вболівальники від мене чекають результату, тим більше, ми їх трохи роздратували. «Дніпро» - не рядова команда, я так працювати не можу. Мені повинні сказати, що хочуть, якою повинна бути команда, який результат. А так, сидіти і дивитися, як розвалюється команда, я б не хотів", - додав наставник "Дніпра".

Нагадаємо, зараз "Дніпро" йде на четвертому місці в чемпіонаті України й відстає від третьої "Зорі" на 6 очок.