ua en ru

Марія Шарапова змінить прізвище заради реклами цукерок

Відома російська тенісистка Марія Шарапова має намір змінити прізвище на період Відкритого чемпіонату США US Open, що входить у четвірку турнірів серії "Великого шолома".

Відома російська тенісистка Марія Шарапова має намір змінити прізвище на період Відкритого чемпіонату США US Open, що входить у четвірку турнірів серії "Великого шолома".

На чемпіонаті, який пройде з 26 серпня по 9 вересня, росіянка хоче виступати під прізвищем Шугарпова (Sugarpova), повідомляє The Times. Таким чином, Шарапова хоче зайнятися рекламою бренду цукерок, який вона випустила в минулому році.

Тенісистка налаштована серйозно. Вона вже подала позов до Верховного суду штату Флорида з проханням про швидку і тимчасову зміну прізвища. Відзначимо, що компанія Sugarpova LLC зареєстрована у Флориді. Виробництво жувальних цукерок знаходиться в Іспанії.

Шарапова вже дев'ять років поспіль стає найбільш високооплачуваною спортсменкою світу. В цьому році Шарапова також стала лідером списку 50 російських знаменитостей, що рахує не тільки доходи, а також згадки в ЗМІ і пошукові запити.

Загальний дохід Шарапової з літа 2012-го по літо 2013-го, за даними видання, склав $29 млн. Лише $6 млн складають призові призові за участь у турнірах, а $23 млн росіянка отримала за спонсорським контрактом та за участь в рекламі. Всього за кар'єру Марія заробила близько $27 млн призових, і за цим показником поки не обходить сестер Вінус і Серену Вільямс.

В цьому році Шарапова увійшла в трійку найбагатших тенісистів світу. Список очолив швейцарець Роджер Федерер, стан якого оцінюється в 180 мільйонів доларів. На третину менше зароблений капітал у його суперника іспанця Рафаеля Надаля. Шарапова поступилася Надалю зовсім небагато. Її статки оцінили в 95 мільйонів доларів.