ua en ru

На Маріупольському напрямку зросла активність бойовиків, - штаб АТО

На Маріупольському напрямку зросла активність бойовиків, - штаб АТО Фото: АТО на Донбасі

Бойовики понад 49 разів обстріляли позиції Збройних сил України

Впродовж доби, 2 червня, бойовики проросійських бандформувань понад 49 разів обстріляли позиції Збройних сил України вздовж всієї лінії розмежування сторін у зоні проведення антитерористичної операції (АТО). Про це йдеться у повідомленні штабу АТО у Facebook.

"Лише з вчорашнього вечора до опівночі зафіксовано понад 30 випадків застосування ворогом зброї проти українських захисників. На Донецькому напрямку противник використовуючи міномети калібру 120 мм, намагався поцілити по декількох опорних пунктах сил АТО в районі Пісків та Опитного. Протягом 2 годин, починаючи з 20.00 по наших бійцях випустили 86 мін з мінометів калібру 82 мм та 10 великокаліберних мін", - йдеться у повідомленні.


Окрім цього, повідомляється, що були здійснені постріли зі стрілецької зброї, кулеметів великого калібру та гранатометів в районі Авдіївки. Захисників шахти Бутівка російські найманці накривали вогнем з 82 та 120 мм мінометів.

"На Горлівсько-Світлодарській дузі неподалік Луганського, Зайцевого та Троїцького ворог бив з великокаліберних кулеметів, озброєння БМП та 82 мм мінометів. Також зросла активність НЗФ й на Маріупольському напрямку, де зафіксовано 31 обстріл. Зокрема в районі Новотроїцького бойовики вкотре використали міномети калібру 120 мм, а поблизу н.п. Павлопіль 82 мм міномети", - повідомляють у штабі.

Як зазначається, неподалік Березового та Гнутового позиції підрозділів ЗСУ декілька разів були обстріляні зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів та гранатометів, а в районі Широкиного, Славного та Тарамчука з автоматичних гранатометів. З 120 мм міномету випустили 2 міни по спостережному пункту поруч Широкиного.

"Біля Новозванівки на Луганщині наші воїни були неприцільно обстріляні з стрілецької зброї та гранатометів, а в районі Станиці Луганської з АГС. Декілька разів довелось відкривати вогонь у відповідь і українським захисникам", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики в Донецьку ведуть вогонь по ЗСУ з дахів житлових будинків.