ua en ru

Марін Ле Пен реформує свою партію

Марін Ле Пен реформує свою партію Фото: Марін Ле Пен (twitter.com/mlp_officiel)

"Національний фронт" змінить назву в результаті погіршення репутації

Французький ультраправий політик Марін Ле Пен має намір реформувати свою партію "Національний фронт" і змінити її назву. Про це повідомляє AFP.

"Є багато речей, які потрібно змінити, але, перш за все, ми повинні проконсультуватися з членами нашої партії", - сказала Ле Пен, додавши, що анкета буде направлена ​​членству, скоріш за все, у вересні.

Результати опитування слугуватимуть основою для оновлення партії на з'їзді в березні 2018 року, сказала вона радіопрограмі France Info.

48-річна Ле Пен вже висловлювала ідею щодо реформації партії, аби утворити політичний дім для "всіх патріотів". "Націонльний фронт" особливо прагне бути лідером серед консервативних партій, але антисемітський і корупційний скандал заважають йому в цьому.

Нагадаємо, минулого тижня Ле Пен було перед'явлено звинувачення у зловживанні довірою. Адвокати Ле Пен заявляють, що звинувачення пов'язані з оплатою праці її помічників з коштів Європарламенту. За даними французької прокуратури, соратники Ле Пен по партії незаконно витратили на ці цілі мільйони євро.