ua en ru

Марчук впевнений, що Росія не буде "заморожувати" конфлікт на Донбасі

Марчук впевнений, що Росія не буде "заморожувати" конфлікт на Донбасі Фото: Євген Марчук

Вторгнення, як не здавалося б неймовірним, завжди може бути

Росія не планує припиняти збройний конфлікт на Донбасі. Про це заявив представник України в Мінській переговорної групі Євген Марчук, передає "Еспресо TV".

"Видно по всьому, особливо після Мюнхенської конференції, що Росія не буде проявляти зацікавленість у завершенні або нормалізації ситуації на Донбасі. Кажуть, що може бути заморожений конфлікт. Це погано, але це своєрідна стабілізація. Але видно, що Росія не буде робити заморожений конфлікт на Донбасі, тим більше, підтягуючи великі військові структури дуже близько до кордону", - сказав Марчук.

Євген Марчук зазначив, що російська Рада Федерації дала президенту Володимиру Путіну дозвіл на застосування військ в Україні.

"Вторгнення, як не здавалося б неймовірним, завжди може бути. Рада Федерації дала дозвіл ввести війська в Україну. Це означає, що вводяться всі структури, які передували вторгненню, - розвідка, сили спецоперацій, "зелені чоловічки". Те, що робить Росія, аж ніяк не свідчить, що вона готова йти на вирішення ситуації", - додав Марчук.

Нагадаємо, Чубаров заявив, що РФ використовує Крим як експериментальний майданчик для громадських чисток.