ua en ru

Manors Group Corporation. Фокус дня: Ринки чекають вердикту ФРС

Торги на європейських ринках акцій, держборгу Великобританії та Німеччини, ймовірно, відкриються без єдиного напрямку. Євро підвищується, нафтові ф'ючерси торгуються різноспрямовано, а ціни на золото знижуються.

ОДНИМ РЯДКОМ

- Лідер лібералів заявляє про перемогу на виборах у Нідерландах

- Міністр фінансів Ірландії: Можемо попросити ЄС про рівні з Іспанією умовах - ЗМІ

- Лідери грецьких партій продовжать переговори щодо скорочення бюджету

- Фіндиректор Time Warner попередив, що компанія не повідомить про істотне зростання прибутку за 3-й квартал

- UBS вивчає можливість обмеження бонусів для топ-менеджерів - FT

- Компанії, пов'язані з Чароеном Сиривадханабхакди, висунули пропозицію про покупку всієї Fraser & Neave, оцінивши компанію в 12,53 млрд сінгапурських дол

- Sharp почала поставки екранів для iPhone 5 - джерело

- FDA схвалило препарат Sanofi для лікування розсіяного склерозу

- Samsung побудує завод з виробництва телевізорів у Єгипті до першій половині 2013 року

- GM працює над планом, який буде включати закриття заводу в Бохумі, Німеччина - джерела

- Верховний суд Бразилії підтвердив постанову, що забороняє Chevron і Transocean вести операції в країні; компанії продовжать боротися за скасування рішення

- Vale заявила, що відкладе проекти в "концептуальної" фазі розробки зважаючи економічного клімату

АКЦІЇ. Інвестори навряд чи будуть відкривати великі позиції перед результатами засідання ФРС США, які очікуються пізніше в ході дня.

IG Markets прогнозує, що на відкритті торгів в Європі в четвер FTSE знизиться на 1 пункт до 5781, DAX підвищиться на 1 пункт до 7345, CAC також додасть 1 пункт до 3545.

На ринку наступило відносне затишшя після того, як Федеральний Конституційний суд Німеччини відхилив заклики заблокувати ратифікацію

Європейського стабілізаційного механізму /ESM/, постійного стабфонду ЄС обсягом 500 млрд євро /643,7 млрд дол/, та бюджетного пакту ЄС.

Однак, як і очікувалося, судді прив'язали умови до ESM, в т. ч. обмежують участь Німеччини.

"Криза ще не завершена. Зараз спостерігається короткострокова перепочинок, однак не можна не відзначити фактор накладених умов", - коментує Стівен Поуп з Spotlight Ideas.

"Що ж станеться, якщо попросять про допомогу інші країни і у ESM іссякнут кошти?" - задається питанням Поуп.

Ф'ючерси на американські фондові індекси в четвер змінюються різноспрямовано після того, як у середу ринок піднявся до нового максимуму на тлі презентації останнього iPhone від Apple. Інвестори також звернули свої погляди на майбутнє заяву ФРС.

Акції Apple показали ралі в кінці торгів, за їх підсумками додавши 1,4%, після презентації iPhone 5, який в цілому виправдав консенсус-очікування.

"На даному етапі витік інформації про iPhone була настільки сильною, що він переважно містив усе, що всі очікували, - каже Майкл Есиками, генеральний директор Destination Wealth Management. - Це класичний приклад зростання котирувань на тлі чуток, а потім вони просто залишаються незмінними, коли з'являються новини".

Однак він переконаний, що продажі перевершили очікування. "Через тиждень, починаючи з п'ятниці, ми отримаємо дані з продажу, і я вважаю, що вони будуть астрономічними, і саме це вплине на вартість паперів", - додає Есиками.