ua en ru

Манафорт пояснив три закордонні паспорти і поїздки за кордон

Манафорт пояснив три закордонні паспорти і поїздки за кордон Фото: Пол Манафорт (flickr.com/haddadmedia)

Один з паспортів був потрібен Манафорту для роботи

Колишній керівник кампанії Дональд Трамп Пол Манафорт пояснив у суді досудового розгляду, чому він відправився в Китай та інші країни з мобільним телефоном, зареєстрованим на псевдонім, і чому у нього було три паспорти. Про це повідомляє Bloomberg.

"Для багатьох громадян США, які виїжджають за кордон у справах і на відпочинок, широко поширена практика захисту від можливих зламів і конфіскації їх електронних пристроїв і даних", - сказали адвокати Манафорта.

Вони також сказали, що Манафарт відправився в Китай і в інше місце з телефоном, зареєстрованим на псевдонім - його ім'я брата, - бо він хотів зберегти конфіденційність, працюючи в якості політичного консультанта для висококласних клієнтів.

Наголошується, що Манафорт втратив перший паспорт і отримав третій, перш ніж знайти оригінал через кілька місяців, після чого розповів про це в Державному департаменті.

Нагадаємо, адвокати колишнього керівника кампанії Дональда Трампа Пола Манафорта запропонували внести заставу в 12 млн доларів в активах нерухомості та страхування життя і обмежити поїздки Манафорта замість продовження домашнього арешту.