ua en ru

Манафорт консультував "Опоблок" після втечі Януковича, - Bloomberg

Манафорт консультував "Опоблок" після втечі Януковича, - Bloomberg Фото: Пол Манафорт (youtube.com/NBC News)

Манафорт 17 разів приїжджав в Україну

Колишній глава передвиборчого штабу президента США Дональда Трампа і екс-політтехнолог "Партії регіонів" Пол Манафорт 17 разів приїжджав в Україну у 2014 і 2015 роках для роботи на виборах. Про це повідомляє Bloomberg.

Згідно інформації видання, за даними українських прокурорів, Манафорт 17 разів приїжджав в Україну у 2014 і 2015 роках.

Крім того, Bloomberg уточнює, що ці поїздки були здійснені значно пізніше, ніж було зазначено в обвинувальних висновках про лобістську діяльність Манафорта. Також наголошується, що ці поїздки принесли Манафорту менший прибуток, оскільки Віктор Янукович втік до Росії.

Зазначено, що Манафорт приїжджав в Україну після втечі Януковича і окупації Криму, де порадив "Партії регіонів" перейменуватися в "Опозиційний блок". На думку Манафорта блок міг бути "голосом росіян на сході".

За даними одного з лідерів "Опозиційного блоку" Нестора Шуфрича, за роботу на парламентських виборах в Україні в 2014 році Манафорт отримав близько 1 млн доларів.

Нагадаємо, крім того, раніше повідомлялося, що серед європейських політиків, яким платив Манафортможе бути колишній канцлер Австрії Альфред Гузенбауер.