ua en ru

Максимально можливий товарообіг через України може досягти 300 млрд доларів, - Гройсман

Максимально можливий товарообіг через України може досягти 300 млрд доларів, - Гройсман Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Гройсман повідомив, що наразі ведеться робота в заданому напрямку

Максимально можливий товарообіг через Україну може досягти 300 млрд доларів. Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє "Урядовий портал".

Як зазначається, Гройсман наразі перебуває в Одесі, де бере участь Міжнародній транспортній конференції "Інтегровані транспортні коридори Європа-Азія".

За словами Гройсмана, Україні належить ключова роль в перевезеннях між Європою та Азією.

"Ми маємо порти, маємо кордон з ЄС, маємо Угоду про вільну торгівлю з європейськими партнерами, запроваджено безвізовий режим. Ми розвиваємо залізницю, яка щороку ставатиме надійнішим партнером. Ми зростаємо економічно", - заявив він, додавши, що при сприятливих для транзиту умовах, максимально можливий товарообіг через територію України може досягти 300 млрд доларів, що в 20 разів більше за існуючий рівень.

Гройсман додав, що наразі ведеться робота в заданому напрямку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Гройсман взяв участь в урочистому закладенні капсули з нагоди початку будівництва нової злітно-посадкової смуги у міжнародному аеропорту "Одеса".