ua en ru

Максим Луцький звинуватив опозицію у кримінальних провокаціях

Максим Луцький, кандидат в народні депутати по 222 мажоритарному округу, звинуватив Об'єднану опозицію у кримінальних провокаціях. Луцький вважає, що побиття довіреної особи кандидата від опозиції, яке було здійснене невідомими вчора ввечері, використовується у корисливих інтересах. Нижче наводимо повний текст заяви Максима Луцького:

"Останній час політичне життя України перенасичене дещо дивними подіями. Якісь люди розповсюджують провокаційні листівки, витягують із полиці або висмоктують з пальця давні компроматні справи, влаштовують провокації з агітаторами. Передвиборча кампанія зусиллями повних осіб та організацій набуває відверто брудного і дедалі небезпечного характеру.

Для мене така форма політичної боротьби є неприйнятною. Я дистанціююсь від подібної методики та тих, хто схильний до її застосування. Мої пріоритети прості і зрозумілі усім виборцям округу №222 - це розбудова та благоустрій Солом'янського району, підвищення добробуту та комфорту його мешканців. Саме на цьому я і моя команда зосереджені як зараз, під час передвиборчої кампанії, так і на протязі останніх кількох років. Моя робота у районі є принципово конструктивною та творчою, але, як свідчать факти, комусь це заважає.

Вчорашній день, 18 вересня, з його сумними подіями, став особливо показовим у цьому сенсі. Мова про спробу розповсюждення неправдивих листівок та про побиття пана Шкуро.

У зв'язку з останніми випадками маю сказати наступне.

По-перше, судом встановлено, що розповсюдження листівок із неправдивими відомостями є протизаконним. Таким чином, ми у законний спосіб перешкодили розповсюдженню брехливих відомостей про мене та мою діяльність. Сподіваюсь, суд і далі стоятиме на перешкоді поширенню наклепницьких агітматеріалів.

По-друге, я звертаюся до правоохоронних органів із проханням якнайскоріше розібратися з цією безглуздою, дикою історією щодо нападу на довірену особу кандидата Андрієвського Максима Шкуро. Правоохоронці мають у найкоротший термін дати відповіді на усі запитання щодо цього інциденту і тим самим зняти нездорове напруження та політизований ажіотаж навколо нападу.

Зараз опозиція намагається використати побиття Шкуро у своїх корисливих інтересах. Опозиція на цих виборах не має адекватних аргументів на захист своєї політичної позиції. Тому вони шукають будь-якої можливості зробити провокацію, влаштувати скандал і звинуватити в усіх гріхах політичного опонента. Тим самим вони намагаються змусити своїх опонентів виправдовуватися і таким чином втягнути їх у провокацію.

Тому я ще раз наполягаю на об'єктивному та швидкому розслідуванні інциденту з Шкуро та повідомляю, що ніякі провокації не примусять мене втягнутися у безглузді та деструктивні конфлікти!"

Нагадаємо, 18 вересня на Максима Шкуро, довірену особу кандидата в народні депутати від об'єднаної опозиції "Батьківщина" Дмитра Андрієвського, було скоєно збройний напад. За фактом нападу міліція порушила кримінальну справу за ч.4 ст.296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Особи, причетні до скоєння злочину розшукуються.