ua en ru

Маккейн розповів про прогнози лікарів щодо лікування його раку

Маккейн розповів про прогнози лікарів щодо лікування його раку Фото: Джон Маккейн (wikipedia.org)

Маккейн назвав прогноз лікарів на лікування його раку "дуже поганим"

Лікарі вважають, що шанси американського сенатора Джона Маккейна на лікування раку мозку невисокі. Про це розповів сам політик в інтерв'ю телеканалу CBS News.

"Лікарі кажуть, що це дуже серйозно. Прогнози дуже-дуже серйозні. Деякі з них говорять 3% (ймовірність на успішне лікування, - ред.), Деякі - 14%. Знаєте, це дуже поганий прогноз. Я тільки говорю: "Я розумію. Зараз ми повинні робити все, що можемо, отримати найкращих лікарів, яких можемо знайти, і робити все, що в наших силах", - сказав Маккейн.

Нагадаємо, у липні у політика діагностували пухлину мозку. Йому провели операцію, щоб видалити згусток крові над лівим оком. Аналіз тканин після цієї процедури показав, що пухлина головного мозку, відома як гліобластома, була пов'язана саме з цим згустком.

Лише через кілька днів після цього він прибув в Сенат для участі в голосуванні щодо реформи охорони здоров'я, запровадженої колишнім президентом США Бараком Обамою, відомої як Obamacare.

Маккейн був кандидатом в президенти США від Республіканської партії в 2008 році. Він відомий своєю проукраїнською позицією.