ua en ru

Маккейн звинуватив Росію у втручанні в конфлікт в Афганістані

Маккейн звинуватив Росію у втручанні в конфлікт в Афганістані Фото: Джон Маккейн вважає, що РФ намагається втрутитися у конфлікт в Афганістані

Американський сенатор зазначив, що РФ підтримує талібів, щоб перешкодити США врегулювати ситуацію в країні

Росія наразі втручається у конфлікт в Афганістані, щоб перешкодити спробам США врегулювати ситуацію в цій країні. Про це під час засідання комітету сенату з питань збройних сил заявив американський сенатор республіканець Джон Маккейн.

"Аль-Каїда" і угрупування "Мережа Хаккані" продовжують загрожувати нашим інтересам в Афганістані і за його межами", - заявив сенатор.

Він також зазначив, що "безпечний притулок, з якого можна було б здійснювати напади" зараз намагається знайти "Ісламська держава".

"Повідомляють, що Іран озброює і фінансує талібів. І ситуація не була б такою складною, якщо б Росія наразі не втручалася в Афганістан з очевидною спробою підтримати талібів і підірвати США", - повідомив Маккейн.

Нагадаємо, що Організація об'єднаних націй в 2016 році зафіксувала рекордну з 2009 року кількість жертв і постраждалих в результаті збройного конфлікту в Афганістані.