ua en ru

Маккейн назвав постачання Україні оборонної зброї кроком для досягнення миру

Маккейн назвав постачання Україні оборонної зброї кроком для досягнення миру Фото: Джон Маккейн (wikipedia.org)

21 грудня Трамп схвалив першу в США комерційну поставку зброї в Україну

Голова комітету Сенату з питань збройних сил США Джон Маккейн заявив, що рішення адміністрації президента Дональда Трампа постачати Україні оборонне озброєння сприятиме досягненню миру в регіоні. Про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті сенатора.

"Рішення президента Трампа, про який повідомили ЗМІ, надати Україні протитанкові комплекси Javelin знаменує собою ще один значний крок у правильному напрямку і надсилає потужний сигнал про те, що Сполучені Штати будуть стояти на стороні союзників і партнерів у боротьбі за захист свого суверенітету і територіальної цілісності. Це рішення назріло вже давно. Оскільки Володимир Путін продовжує сіяти нестабільність на Україні і підтримувані Росією сили посилюють свої смертоносні атаки, це рішення було прийнято в самий відповідний час. Надання необхідних можливостей для стримування та захисту від подальшої російської агресії буде сприяти створенню більш стабільних умов безпеки, необхідних для мирного врегулювання цього конфлікту", - йдеться в заяві сенатора.

Маккейн стверджує, що надання Україні допомоги в отриманні оборонних летальних озброєнь не перешкоджає встановленню світу, а є необхідним заходом для його досягнення.

Нагадаємо, раніше Маккейн схвалив рішення Трампа постачати Україні летальна зброю і закликав розширити додаткові продажу.

Як відомо, 21 грудня Адміністрація президента США схвалила першу в США комерційну продаж летального оборонної зброї в Україну. Відзначається, що цей крок був значною мірою підтриманий вищими посадовими особами Кабінету національної безпеки Трампа і Конгресом.