ua en ru

У Македонії проходять масштабні антиурядові акції

У Македонії проходять масштабні антиурядові акції Фото: У Македонії проходять антиурядові акції

Протестувальники вимагають відставки прем'єр-міністра Миколи Груевского

У Македонії сьогодні, 17 травня, кілька тисяч жителів взяли участь в акції проти уряду, вимагаючи відставки прем'єр-міністра країни Миколи Груевского, передає "Комерсант".

Як повідомляє Reuters, протестувальники пройшли головною вулицею Скоп'є перед вікнами будівлі уряду з національними прапорами. Багато з них приїхали з інших міст країни.

За словами опозиціонерів, деякі з учасників акції планують залишатися на вулицях столиці до тих пір, поки прем'єр не подасть у відставку. Відмовляється піти у відставку прем'єр має намір зібрати акцію своїх прихильників на наступний день після протестів опозиції.

Раніше в цьому місяці близько 2 тис. людей зібралися на акцію протесту біля будівлі уряду в Скоп'є. Приводом для цього стало оприлюднення лідером опозиційного Соціал-демократичного союзу Македонії Зораном Заевым інформації про приховування МВС відомостей про вбивство співробітником охорони прем'єр-міністра Миколи Груевского 22-річного Мартіна Нешковского. Міністр внутрішніх справ Македонії Гордана Янкулоская назвала сфабрикованою інформацію про вбивство пана Нешковского.

Нагадаємо, в результаті боїв між поліцією і бойовиками в місті Куманово на півночі Македонії загинули, щонайменше, 22 людини, з них вісім співробітників правоохоронних органів і 14 бойовиків.