ua en ru

Магера: ефективніше було б змінити склад ЦВК після місцевих виборів

Магера: ефективніше було б змінити склад ЦВК після місцевих виборів Фото: Андрій Магера

Заступник голови ЦВК вважає, що у Президента і парламенту було на це час

Голови Центральної виборчої комісії (ЦВК) Андрій Магера заявив, ефективніше було б змінити склад ЦВК після виборів. Про це він заявив в інтерв'ю РБК-Україна.

"Як на мене, більш ефективно було б вже завершити виборчий процес, а потім нехай парламенту з Президентом повертаються до цього питання і його вирішують", - сказав Магера.

Він вважає, що зміна складу ЦВК може частково вплинути на вибори.

"Під час виборчого процесу такі речі, як правило, не роблять. Біля Верховної Ради та Президента було достатньо часу, щоб вирішити кадрове питання щодо членів ЦВК відразу після президентських або парламентських виборів", - заявив він.

"З одного боку, я підтримую норму про те, що, коли у члена ЦВК закінчується семирічний термін з моменту призначення, він продовжує виконувати свої обов'язки - бо вакууму влади в країні бути не може. Якщо ми говоримо про відповідальну владу, відповідальна влада повинна з цього починатися. А, з іншого боку, я вважаю, що це має бути вже сигнал для парламентських фракції і Президента домовлятися щодо кандидатур до складу ЦВК", - сказав Магера.

Нагадаємо, 17 липня Президент України Петро Порошенко заявив, що чекає пропозиції від фракцій щодо складу Центральної виборчої комісії (ЦВК).