ua en ru

Міносвіти вже в цьому місяці представить новий стандарт початкової школи

Міносвіти вже в цьому місяці представить новий стандарт початкової школи Фото: Лілія Гриневич розповіла про новий стандарт початкової школи

Для впровадження нового стандарту початкової школи по всій Україні необхідно перенавчити 22 тис. вчителів

У травні 2017 року Міністерство освіти і науки України представить новий стандарт початкової школи. Про це заявила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич в ефірі "5 каналу".

"Ми збираємося в кінці травня представляти як раз новий стандарт початкової школи і там буде представлений саме інтегрований підхід. Для того, щоб цей інтегрований підхід торкнувся всіх українських дітей в першому класі в 2018/2019 навчальному році, нам треба перевчити 22 тис. вчителів", - сказала вона.

За словами Гриневич, спілкуватися необхідно також з батьками, оскільки сьогодні діти втрачають інтерес до школи вже в третьому класі.

"Що батьки повинні розуміти: ми будемо вчити таблицю множення, але ми будемо вчити її таким чином, щоб у дитини не пропадав інтерес до навчання. Сьогодні діти втрачають інтерес до школи вже в третьому класі ... тому що сучасні діти вже по-іншому сприймають інформацію. Вони вже з дитинства користуються гаджетами, бачать різні ігри, тому прийшовши в школу і зустрічаючись тільки з таким процесом, як напихання знаннями, коли є дошка і вчитель і ти повинен сидіти нерухомо 40 хвилин за партою, вони втрачають мотивацію до навчання", - зазначила Гриневич.

Нагадаємо, Кабмін створив Нацраду з питань розвитку науки і технологій.