ua en ru

Мадуро звинуватив владу США у спробі військового перевороту у Венесуелі

Мадуро звинуватив владу США у спробі військового перевороту у Венесуелі Фото: Ніколас Мадуро (instagram.com/dpresidencia)

Президент Венесуели заявив, що його армія здатна протистояти зовнішнім викликам

Президент Венесуели Ніколас Мадуро вважає, що влада США намагається здійснити військовий переворот в країні. Про це повідомляє місцеве видання Globovision.

Зокрема, Мадуро заявив, що США мають намір змінити владу в Венесуелі і "покінчити з Боліваріанською революцією". У той же час він запевнив, що венесуельська армія має "моральну силу", щоб протистояти всім зовнішнім і внутрішнім викликам.

Нагадаємо, раніше Мінфін США заявив про те, що друга після Мадуро людина у правлячій Єдиній соціалістичній партії Венесуели Діосдадо Кабельйо конфіскував невеликі партії наркотиків у наркоторговців, після чого більш великими партіями експортував їх через державний аеропорт Венесуели. За даними американської сторони, Мадуро отримував частину прибутку від даної схеми торгівлі наркотиками.

Також американський Мінфін зазначив, що отримані від наркоторгівлі гроші відмивалися в Коста-Ріці та Росії. Крім того, стосовно Кабельйо ввели санкції.