ua en ru

М.Ставнійчук має намір поінформувати В.Януковича про висновки Венеціанської комісії щодо низки українських законів

Член Венеціанської комісії (ВК) Марина Ставнійчук має намір зустрітися з Президентом України Віктором Януковичем з метою поінформувати його про висновки Венеціанської комісії щодо низки законів. Про це вона повідомила сьогодні на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна. "Я попрошу Президента про зустріч, щоб розповісти про ситуацію, оскільки на сьогодні склалася неточна картина про позиції Венеціанської комісії (стосовно закону "Про статус суддів та судоустрій в Україні")", - наголосила М.Ставнійчук.
На думку М.Ставнійчук, на сьогодні в Україні немає об'єктивної інформації стосовно висновків Венеціанської комісії, "оскільки народні депутати та заступник члена Венеціанської комісії (С.Ківалов) подають "однобоко" інформацію стосовно позиції Венеціанської комісії".
Водночас, М.Ставнійчук заявила, що Віктор Янукович демонструє, що "Україна виконує рекомендації Венеціанської комісії". Однак вона додала, що навколо Президента існують декілька сфер впливу, які, на її думку, можливо доносять до Президента інформацію стосовно позиції Венеціанської комісії, виходячи зі своїх інтересів.
М.Ставнійчук переконана, що В.Янукович повинен мати об'єктивну інформацію, оскільки не його команда, а він несе персональну відповідальність стосовно президентської позиції щодо низки законів, зокрема, "Про статус суддів та судоустрій в Україні", стосовно змін до Конституції, виборчого законодавства.