ua en ru

М.Охендовський: Немає жодних підстав говорити про фальсифікації і порушення виборчих стандартів в Україні

Немає жодних підстав говорити про фальсифікації і порушення виборчих стандартів в Україні. Про це заявив член Центральної виборчої комісії (ЦВК) Михайло Охендовський, який не погодився з твердженням своїх колег про масові порушення під час підготовки до виборів 31 жовтня. Про це він повідомив РБК-Україна.
"Повідомлення, що надходять до ЦВК, не дають жодних підстав для тверджень про якісь масові фальсифікації... Не існує ідеальних виборів, порушення є у всіх країнах світу.. жодним чином не можна кваліфікувати такі порушення, як системні...", - наголосив М.Охендовський.
М.Охендовський вважає, що такі повідомлення розповсюджують окремими політичними силами: "Мені дуже прикро констатувати, що деякі політичні сили, на жаль, протягом кількох років не можуть відмовитися від свого традиційного підходу до ведення масових комунікацій під час виборів. Одні і ті самі політичні сили, починаючи з 2007 р. звикли готуватися до виборів шляхом заяв про майбутні фальсифікації майбутніх виборів. Цим вони фальсифікують суспільну свідомість та ставлення громадськості до будь-яких результатів виборів".
Нагадаємо, член ЦВК Андрій Магера заявив про численні порушення виборчого законодавства в Україні, а заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна раніше заявляла про втручання держави у виборчий процес та про політичну заангажованість окремих членів ЦВК.