ua en ru

М.Маркевич залишив посаду тренера національної збірної України з футболу

Мирон Маркевич залишив посаду тренера національної збірної України з футболу, повідомляє прес-служба ФК "Металіст" (Харків).
"Вимушений повідомити уболівальникам українського футболу про те, що c сьогоднішнього дня я залишаю посаду тренера національної збірної ... Я був і залишаюся тренером ФК" Металіст "і не можу зрадити рідний клуб. Моя совість перед українськими уболівальниками чиста. Протягом тих місяців, коли я очолював збірну, вона не зазнала жодної поразки ... Сподіваюся, що моїм наступником стане гідний фахівець, який зможе прийняти естафету і вирішити завдання, які ставляться перед збірною України на Євро-2012", - йдеться в заяві тренера.
Нагадаємо, Контрольно-дисциплінарний комітет Федерації футболу України (КДК ФФУ) позбавив футбольні клуби "Карпати" (Львів) і "Металіст" (Харків) дев'яти очок в поточному сезоні у зв'язку з проведенням договірного матчу 19 квітня 2008 р.
Офіційний сайт "Металіста" повідомив про те, що клуб отримав повідомлення КДК ФФУ. Відповідно до документів, і "Металіст", і "Карпати" оштрафовані у розмірі 25 тисяч у.о. кожен.
Гендиректор харківського клубу Євген Красніков, колишній гравець "Карпат" Сергій Лащенков усунені від діяльності, пов'язаної з футболом, довічно. Почесний президент "Карпат" Петро Димінський відлучний від футболу на 12 місяців, гендиректор львів'ян Ігор Дедишин - на п'ять років.
Гендиректор ОПФКУ "Прем'єр-ліга" Олександр Єфремов отримав шестимісячну дискваліфікацію.
Матч "Металіст" - "Карпати" пройшов в квітні 2008 р. і закінчився перемогою харківського клубу з рахунком 4:0. Розслідування обставин матчу почалося на початку 2010 р., коли президент ФФУ Григорій Суркіс розповів про відеозапис, що поступив у федерацію, на якому Сергій Лащенков признається почесному президентові "Карпат" Петру Димінському, що матч був договірним.
У шести турах чемпіонату України сезону-2010/11 "Металіст" набрав 10 очок, а "Карпати" - вісім очок. У першості країни сезону-2009/10 "Металіст" фінішував на третій, а "Карпати" - на п'ятій позиції. Обидва клуби виступають в Лізі Європи УЄФА.