ua en ru

М.Лайтнер: Очолювана Усамою бен Ладеном гілка "Аль-Каїди"ослаблена атаками армії США

Голова Національного контртерористичного центру США Майкл Лайтер, виступаючи в конгресі, заявив, що очолювана Усамою бен Ладеном гілка "Аль-Каїди", що базується в Пакистані, останнім часом ослаблена атаками армії США. Набагато більшу загрозу для безпеки Америки являє собою тепер єменський терорист Анвар аль-Авлакі, який здатний за допомогою Інтернету вербувати людей, в тому числі на території США, передає РБК.
Після терактів 11 вересня Усама бен Ладен міцно утримував перше місце в рейтингу найбільш небезпечних і одіозних терористів.
Нагадаємо, 11 вересня 2001 р. два авіалайнера, захоплені терористами-смертниками, врізалися у два хмарочоси Всесвітнього торгового центру у Вашингтоні. Тоді загинули близько 3 тис. чоловік. Згідно з офіційною версією, за терактом стоїть "Аль-Каїда" і особисто Усама бен Ладен. Незабаром після цієї події почалося вторгнення сил НАТО до Афганістану.
За останніми даними, тепер вже колишній "терорист номер 1" ховається в прикордонному гірському районі на кордоні Пакистану та Афганістану. Зловити його не вдається, оскільки зазначений район фактично не контролюється ні Ісламабадом, ні Кабулом.