ua en ru

М.Кулиняк: Заповідник "Софія Київська" не передадуть УПЦ московського патріархату

Національний заповідник "Софія Київська" не передадуть українській православній церкві (УПЦ) московського патріархату. Про це на брифінгу заявив міністр культури Михайло Кулиняк, передає кореспондент РБК-Україна.
З його словами, на сьогодні не має жодних передумов для будь-якої передачі. Він наголосив, що це питання не розглядалось і не розглядатиметься, і додав, що звернень з цього приводу, зокрема від Президента України Віктора Януковича, не було.
"Софія Київська" має статус національного заповідника, а згідно з положенням затвердженим указом Президента України, такі об'єкти не передаються в іншу форму власності. Тобто в даному випадку, передача унеможливлена по-перше на нормативно-правовому рівні, по-друге, повторюю, яких-небудь звернень не було", - повідомив М.Кулиняк.
Крім цього, перший заступник міністра культури Юрій Богуцький повідомив, що сьогодні доопрацьовується проект закону про повернення релігійного майна церкві: "Він буде узгоджений з церквами, релігійними організаціями та суспільством. В ньому буде визначено кому і що, а також коли передавалось, і чи варто буде в майбутньому вести мову про передачу".