ua en ru

Люстрація в Україні має бути постійною, - Тягнибок

Люстрація в Україні не має обмежуватися ухваленням Верховною Радою закону "Про очищення влади" і усуненням старих чиновників. Про це заявив лідер Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок.

"Цей закон був потрібен, аби більше не допустити до влади соратників Януковича, комуністів, КДБ-стів, корупціонерів і всіх, хто заплямував себе антинародними діями і рішеннями. Проте люстрація не повинна на цьому закінчуватися. Вона має носити постійний характер, щоби всі, хто потрапляє у владу, розуміли, що за кожним їхнім кроком будуть слідкувати громадяни України", - заявив Тягнибок.

Він повідомив, що ВО "Свобода" пропонує надати громадянам України право відкликати чиновників будь-якого рівня.

"Українці повинні отримати право у будь-який момент відкликати депутатів, суддів, правоохоронців та інших чиновників різних рівнів шляхом референдуму. Лише тоді, коли можновладці будуть усвідомлювати, що за свої незаконні дії вони можуть дуже швидко позбутися влади і навіть нести кримінальну відповідальність, вони будуть працювати на державу і народ, а не на власну кишеню", - відзначив лідер націоналістів.

Нагадаємо, що 16 вересня був ухвалений в другому читанні і в цілому люстраційний закон "Про очищення влади". Законопроект зібрав 231 депутатський голос. Єдиною парламентською фракцією, що в повному складі проголосувала за цей законопроект, була фракція ВО "Свобода".