ua en ru

Люстраційну перевірку проходять 230 працівників ДержНС України

Люстраційну перевірку проходять 230 працівників ДержНС України ДержНС України

В Державній службі України з надзвичайних ситуацій відповідно до Закону України "Про очищення влади" перевіряють 230 із 330 осіб Центрального апарату. Повідомляють у прес-службі ДержНС України.

"Всього в ДСНС України підлягають перевірці близько 50 тисяч осіб, з них 1870 - це особи, звільнення яких належить до повноважень Голови ДСНС України, тобто перевірка здійснюється безпосередньо Головою ДСНС України" - сказано у повідомленні.

З 2 березня 2015 року в ДержНС стартував перший етап проведення перевірок щодо очищення влади - стосовно осіб начальницького складу та державних службовців апарату ДержНС України. Наприкінці місяця планують почати вже другий етап.

"З 28 квітня 2015 року розпочинається другий етап перевірки щодо очищення влади в ДСНС України - стосовно керівників, перших заступників керівників, заступників керівників органів і підрозділів цивільного захисту та керівників державних підприємств, що належать до сфери управління ДСНС України" - повідомили у прес-службі.

З керівними документами з питань люстрації та відомостями про стан проходження перевірок, які підлягають оприлюдненню, кожен може ознайомитися на офіційному веб-сайті ДСНС України у розділі "Очищення влади".

В той же час, люстрація в СБУ триватиме до червня.