ua en ru

Люди, що захопили СБУ у Луганську, хочуть гарантій, що їх не посадять, - Куніцин

Люди, що захопили будівлю СБУ у Луганську хочуть гарантій, що їх не посадять.

Люди, що захопили будівлю СБУ у Луганську хочуть гарантій, що їх не посадять. Про це журналістам у Верховній Раді України повідомив народний депутат України з фракції "Удар" Сергій Куніцин, передає кореспондент РБК-Україна.

"На південний схід треба посилати людей, які комунікабельні. Ми ветерани Афганістану, десантники, спецназівці приїхали, ми з ними поговорили, так у них там свої таргани, але я можу сказати, що вони нам взагалі сказали, що якщо вони отримають гарантії в Києві, що їх посадять за то, що вони туди зайшли, то вони готові сформувати батальйон Національної гвардії України і захищати Луганську область і Україну і всіх, хто там знаходиться",- сказав Куніцин, який тільки що повернувся з переговорів з Луганська.

Він також повідомив, що без проблем потрапив у приміщення СБУ і протягом двох днів спілкувався із людьми, що це приміщення захопили.

"Нас лякали, що нас там арештують. Ми нормально з ними провели дві доби, з'їздили з десантниками і морпіхами, які знаходяться в приміщення управління СБУ в Луганській області, відвідали Львівську бригаду ВДВ, яка дислокується в Луганську. Їм хтось розповів, що по Луганську гуляє американський спецназ, ніякого спецназу ми знайшли",- повідомив Куніцин.

Він додав, що українські десантники у Луганську знаходяться в жахливих умовах.

"На жаль, наші десантники знаходяться в дуже важких умовах, ні води, ні світла, вони там на сухих пайках", - додав Куніцин.