ua en ru

Люди в палаючому одеському Будинку профспілок вмирали миттєво через горіння невідомої речовини, - Ярема

Люди в палаючому будинку Одеської обласної федерації профспілок вмирали миттєво через горіння невідомої речовини.

Люди в палаючому будинку Одеської обласної федерації профспілок вмирали миттєво через горіння невідомої речовини. Про це на брифінгу в Одесі повідомив перший віце-прем'єр-міністр України Віталій Ярема, передає радіо "Свобода".

За його словами, зараз у лікарнях Одеси перебувають близько 90 осіб, у тому числі 22 міліціонери. Він зазначив, що навмисно не називає імена загиблих людей, тому що зараз проводяться слідчі дії, за результатами яких будуть зроблені висновки".

"Багато людей загинуло, стрибаючи з 4-5 поверхів будівлі, решта - від чадного газу або згоріли... Я був на місці події і бачив велику кількість загиблих людей. І було видно, що вони загинули раптово, дуже швидко. Тобто, горіло якась речовина, яка виділяла газ, і цей газ дуже швидко впливав на людей, які втрачали свідомість і вмирали на місці. Що це за газ, яка речовина горіло, покаже експертиза", - розповів Ярема.

Він додав, що під час пожежі на даху будівлі виявили 161 людини, яких співробітники правоохоронних органів вивели з території і не допустили, щоб сталася чергова сутичка.

"Цих людей опитують, допитують, проводяться з ними слідчі дії, встановлюються очевидці пожежі. Дані надходять суперечливі, але, тим не менш, вже можна вважати, що "коктейлі Молотова" кидали, як зверху, так і знизу. Тобто, від яких пляшок і що саме горіло, і чому так швидко сталося загоряння всередині, покажуть результати пожежно-технічної експертизи", - зазначив Ярема.