ua en ru

Лисенко: закриття КПВВ "Мар'їнка" є передумовою гуманітарної катастрофи на Донбасі

Лисенко: закриття КПВВ "Мар'їнка" є передумовою гуманітарної катастрофи на Донбасі Фото: Андрій Лисенко

Лисенко наголосив, що немає жодних ознак того, що на Донбасі буде зменшення напруження

Можливе закриття контрольного пункту виїзду виїзду (КПВВ) "Мар'їнка" є передумовою того, що на Донбасі може виникнути гуманітарна катастрофа. Про це заявив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко, повідомляє "5 канал".

"Є велика вірогідність того, що буде закритий КПП "Мар'їнка", якщо не припинять обстріли. Це якраз, дійсно, передумова того, що може виникнути на Донбасі гуманітарна катастрофа. Це паралельний план, такий же, який Росія використовує в Сирії", - сказав Лисенко.

Також Лисенко наголосив, що немає жодних ознак того, що на Донбасі буде зменшення напруження.

"Жодних ознак того, що на Донбасі буде зменшення напруження взагалі немає. Ми відчуваємо, що російські окупаційні війська, бойовики, найманці, вони проводять щільні тренування, при чому це тренування наступального характеру ... все відпрацьовується в дуже потужному графіку і цим керують російські офіцери", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов допускає закриття контрольно-пропускного пункту в районі Мар'їнки Донецької області.