ua en ru

Лисенко розповів про хід відведення техніки калібром до 100 мм на Донбасі

Лисенко розповів про хід відведення техніки калібром до 100 мм на Донбасі Фото: Андрій Лисенко

Танки відвела 24-я механізована бригада

На Донеччині триває відведення техніки калібром до 100 мм. Про це в ході брифінгу повідомив представник Адміністрації президента України (АПУ) з питань АТО полковник Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Триває відведення озброєння калібром менше 100 мм. Танковий підрозділ 24-ї окремої механізованої залізної бригади - один з тих, хто отримав наказ відійти від лінії зіткнення на 15 км. Ще вчора вранці одна з рот танкового батальйону здійснила марш, подолавши водні перешкоди", - розповів Лисенко.

Він нагадав, що відведення танки підлягають Т-64, Т-72, гармата калібром 85 мм та міномети калібру 82 мм

Нагадаємо, 29 вересня відведення озброєння калібром менше 100 мм погодила тристороння контактна група. 30 вересня угоди про відвід підписали лідери ДНР і ЛНР.

Відвід техніки від лінії розмежування почався в Луганській області 3 жовтня. Передбачається, що процес відведення триватиме 41 день. Як заявив представник штабу АТО в Луганській обл. Руслан Ткачук, протягом минулої доби сили антитерористичної операції (АТО) на Донбасі відвели велику частину танків Т-64 і Т-72 від лінії розмежування в Луганській області. За його словами, ЛНР також здійснює відведення озброєння.