ua en ru

Лисенко: минулого тижня прокуратура викрила 10 хабарників

Лисенко: минулого тижня прокуратура викрила 10 хабарників Фото: Андрій Лисенко (youtube.com24 Канал)

Лисенко розповів про результати роботи прокуратури за тиждень

За тиждень з 7 по 13 березня органами прокуратури різних областей у взаємодії з іншими правоохоронними органами держави було викрито і зафіксовано 10 фактів отримання неправомірної вигоди. Про це повідомив речник ГПУ Андрій Лисенко.

Інфографіка: facebook.com/lysenko.andrii

Лисенко: минулого тижня прокуратура викрила 10 хабарників

"Серед затриманих хабарників - поліцейські, військовослужбовець, керівники державних установ, депутат міської ради, арбітражний керуючий, митник та податківець. Розмір хабарів в рамках розслідування цих кримінальних проваджень коливався у межах від 6 тисяч гривень до 15 тисяч доларів США", - написав Лисенко.

Як підкреслив представник Генпрокуратури, минулого тижня у порівнянні з позаминулим спостерігалася тенденція до зменшення кількості зафіксованих корупційних злочинів в півтора рази.

Крім того, за інформацією Лисенка, прокуратура повернула у власність держави та територіальних громад з незаконного використання 352 га земель загальною вартістю понад 47 млн грн.

Як зазначив Лисенко, рішення про повернення цих земель вже прийняті судовими інстанціями, де прокуратура належним чином відстояла інтереси держави.

Землі були повернуті завдяки зусиллям прокуратури Вінницької, Миколаївської, Черкаської, Чернівецької, Львівської областей та Військової прокуратури Південного регіону України.

"Також завдяки зусиллям органів прокуратури в судах прийняті рішення про повернення державі майна і коштів на суму майже 2,4 млн гривень. Зокрема, активи і майно повернуто з бюджетної сфери, містобудування, землекористування та сільськогосподарського виробництва", - зазначив Лисенко.