ua en ru

Лисенко: прокуратура за тиждень повернула державі 78 млн гривень

Лисенко: прокуратура за тиждень повернула державі 78 млн гривень Фото: Андрій Лисенко (youtube.com24 Канал)

У ГПУ відзвітували про результати роботи за тиждень

За останній тиждень завдяки старанням представників органів прокуратури в судах у підтримку позиції прокуратури були прийняті рішення про повернення державі та територіальним громадам майна і коштів на суму майже 78 млн грн. Про це заявив на Facebook речник Генпрокуратури Андрій Лисенко.

Також, як повідомив Лисенко, за цей час у власність держави, державних чи комунальних підприємств і територіальних громад було повернуто або припинено незаконне використання понад 520 гектарів земель вартістю понад 78 млн грн.

"Такі результати роботи ми отримали завдяки зусиллям прокуратури Кіровоградської, Львівської, Тернопільської, Київської, Хмельницької, Дніпропетровської, Луганської областей, а також військовій прокуратурі Центрального регіону. За наведеними фактами вже є конкретні рішення судів, де прокуратура відстоювала інтереси держави", - зазначив він.

За інформацією Лисенка, з 31 січня по 6 лютого прокуратурами різних областей спільно з іншими правоохоронними органами було викрито 19 фактів одержання неправомірної вигоди.

"Робота наших співробітників у виявленні корупційних злочинів посадовими особами державних органів влади, місцевого самоврядування, а також державних та комунальних підприємств також принесла свій результат. За кожним фактом проводяться слідчі дії, оголошуються підозри, приймаються рішення про обрання запобіжного заходу. Розмір хабарів в рамках розслідування зазначених справ коливається від 3000 грн до 100 тис доларів США", - повідомив спікер.

Інфографіка: прес-служба Генеральної прокуратури України

Лисенко: прокуратура за тиждень повернула державі 78 млн гривень