ua en ru

Ляшко стверджує, що Шокін може внести подання про зняття з нього недоторканності

Ляшко стверджує, що Шокін може внести подання про зняття з нього недоторканності Фото: Олег Ляшко

яшко повідомив, що Шокін збирається внести подання до парламенту про зняття недоторканності і арешт нардепів Мосійчука та Денисенка

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко підозрює, що найближчим часом Генеральна прокуратура внесе подання на зняття з нього депутатської недоторканості. Про це він повідомив перед початком засідання парламенту журналістам, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я вам сьогодні покажу документ, зараз мені принесуть, лист Генерального прокурора на ім'я Верховної Ради, де він мене звинувачує у тому, де я, бачите, вчинив якийсь злочин. То я так підозрюю, що найближчим часом і на мене буле внесено подання. Я так думаю, що на відміну від Клюєва, буде просити мене і арештувати", - розповів Ляшко.

Ляшко розцінює такі можливі дії прокуратури як помсту за вимогу Радикальної партії звільнити Генерального прокурора Віктора Шокіна.

Також він розповів, що ГПУ звинувачує його у покриванні злочинів Сергія Клюєва та навмисну неявку на допити до ГПУ по справі Клюєва.

"Останній лист, який вчора Шокін заслав до Верховної Ради, що в моїх діях містяться ознаки злочину і порушення присяги народного депутата в зв'язку з тим, що я не прийшов на допит до Генеральної прокуратури",- додав він
Також Ляшко поінформував, що найближчим часом Шокін збирається внести подання до парламенту щодо зняття депутатської недоторканості та арешт народних депутатів Ігора Мосійчука (Радикальна партія) та позафракційного Андрія Денисенка.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко не підтримує відставку генерального прокурора України Віктора Шокіна.