ua en ru

Ляшко може очолити народну люстрацію, - політолог

Системно провести процес законної люстрації пропонує лідер Радикальної партії Олег Ляшко, який зараз намагається організувати і правильно спрямувати проведення "вуличних люстрацій". Таку думку висловив політолог Вадим Карасьов, коментуючи перспективи вступу в силу закону "Про очищення влади" та причини зволікання з введенням реальної люстрації.

"У суспільстві є величезний запит на глибоке перезавантаження влади. І в принципі цілком логічно, що у представників тієї самої влади немає політичної волі для підтримки цих змін. Кожен може стати наступним", - зазначив експерт.

За словами політолога, основна маса населення з нетерпінням чекає настання справедливості після його впровадження. "Адже досі періодично виникають скандальні призначення одіозних персонажів з числа "колишніх" або включення їх у виборчі списки. Вчорашні і сьогоднішні еліти дуже пов'язані між собою. Тому зараз, не чекаючи прийняття цього закону найбільш пасіонарні громадяни самостійно намагаються зламати цю систему як вони це розуміють. Вони вдаються до екстраординарних вчинків під керівництвом екстраординарних виконавців", - сказав Карасьов.

Карасьов підкреслив, що процесу законної люстрації в будь-якому випадку потрібен лідер. "Перший з кандидатів на цю роль - Ляшко, який зараз підтримує вуличні акції та організовує їх. Тому логічно, що головний радикал країни може очолити народний радикалізм, що призведе до радикальних змін у країні", - підкреслив політолог.