ua en ru

"Львівський квартал" у Києві будують без відповідних документів, - ЗМІ

"Львівський квартал" у Києві будують без відповідних документів, - ЗМІ Фото: "Львівський квартал" (lvivskyi-kvartal.ua)

У столиці триває будівництво об'єктів, які не відповідають документації

У Києві будують об'єкти, які, подібно "Львівському кварталу", не відповідають заявленій документації. Це відбувається через те, що влада закриває очі на порушення законодавчих норм великими забудовниками, говориться в матеріалі порталу "Наш Київ".

За матеріалами видання, згідно з рішенням Київради №91-6-00579 від 22 травня 2013 року, ТОВ "МІА", що належить львівській девелоперської компанія "Ріел", отримало від міста ділянку на вулиці Глибочицькій, 13 у Шевченківському районі. У документах зазначено, що забудовник взяв землю в довгострокову оренду для будівництва бізнес-центру з об'єктами соціально-культурного та соціально-побутового призначення".

"Тим не менш, в ході будівництва в ТОВ "МІА", судячи з усього, передумали, вочевидь, вирішивши, що краще буде побудувати на цьому місці щось інше, наприклад житловий будинок", - йдеться в розслідуванні.

"Львівський квартал" у Києві будують без відповідних документів, - ЗМІ

Фото: будівництво (forum.realt.ua)

У виданні зазначають, що ані Київрада, який виділяв забудовнику землю, ані Державна архітектурно-будівельна інспекція (ДАБК), ані прокуратура міста всі ці роки не помічають каверзи.

"Питань у жодного з контролюючих органів не виникло навіть після того, як багатоповерхова конструкція на Глибочицькій почала обростати під'їздами і балконами, все менше нагадуючи "об'єкт соціально-культурного призначення". Замість цього в нехитрих обрисах панельної конструкції безпомилково вгадується типове для спальних мікрорайонів столиці планування", - сказано в матеріалі.

При цьому на сайті ДАБК "Львівський квартал" все ще вказаний як бізнес-центр.

"Львівський квартал" у Києві будують без відповідних документів, - ЗМІ

Фото: скріншот зі сторінки ДАБК

За інформацією авторів розслідування, єдиним, хто поінформував громадськість, стало рейтингове агентство "Євро-Рейтинг", яке давно вже включило "Львівський квартал" в список найбільш проблемних будівництв столиці. З боку державних структур цей довгобуд, як і раніше, не отримує ніякої уваги. При цьому оголошення про продаж даної нерухомості розміщені на всіх сайтах, пов'язаних з девелоперською компанією "Ріел".

"Львівський квартал" у Києві будують без відповідних документів, - ЗМІ

Фото: скріншот з сайту riel.ua

"Якщо забудовник бере у міста землю під будівництво, скажімо, дитячого садка чи торгового центру, а в підсумку будує на цьому місці багатоповерховий будинок, проти такої компанії негайно починають вести кримінальну справу. Саму ж конструкцію слід негайно знести як мінімум з тієї простої причини, що спорудження об'єкта з іншим цільовим призначенням не передбачено планом розвитку міста", - констатується в матеріалі.