ua en ru

Львівські торговці підробленими бронежилетами отримали умовний термін

У Львові винесли вирок шахраям, які торгували підробленими бронежилетами. Їх засудили до однорічного умовного терміну, передає кореспондент РБК-Україна.

"Бізнесменів" судили у Сихівському районному суді Львова, де їх визнали винними та засудили до 2,5 років ув'язнення. Однак, зважаючи на наявність малолітніх дітей у обох та визнання вини, реальне ув'язнення просто у залі їм замінили на однорічний умовний термін.

Зазначимо, що шахраїв затримали у червні минулого року під час спроби продати 53 бронежилети власнику спеціалізованої торговельної мережі. Пізніше з'ясувалося, що вони уже встигли продати майже 100 бронежилетів у зону проведення АТО. Усіх їх згодом вилучили та замінили. Ніхто не постраждав.

Вироби були масковані під бронежилети 5 класу захисту української фірми "Темп 3000". Але замість спеціальної бронепластини у них була звичайна металева пластина, яка не захищає від куль. Кожен із "бронежилетів" мав паспорт та печатки, які були підроблені. "Бронежилети" продавали по 1 600 грн за штуку.

Одного з обвинувачених - Бориса Марка взяли під варту одразу після затримання. Інший обвинувачений - Олександр Сіростан заплатив 95 тис. грн застави.

Суд визнав чоловіків винними та окрім умовного ув'язнення зобов'язав сплатити 131 тис. грн матеріальної шкоди та 10 тис. грн - моральної. Ще майже 25 тис. грн із них солідарно стягнули в дохід держави за проведення балістичних випробовувань.