ua en ru

У Львові на хабарі затримали головного лікаря поліклініки

У Львові на хабарі затримали головного лікаря поліклініки Ілюстративне фото (twitter.com/nab_ukr)

Посадовець вимагав від ветерана АТО 500 доларів США за працевлаштування

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) викрили на хабарі головного лікаря львівської поліклініки, яка підпорядкована управлінню охорони здоров’я департаменту гуманітарної політики Львівської міськради. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу СБУ.

Повідомляється, що оперативні працівники СБУ встановили факт вимагання 500 доларів США від ветерана АТО, який хотів влаштуватись працювати медбратом у поліклініку.

"Співробітники СБ України задокументували передачу "авансу" на банківську картку зловмисника. Для отримання основної частини неправомірної вигоди у гривневому еквіваленті головний лікар "відрядив" свого знайомого-посередника", - повідомили в СБУ.

Правоохоронці затримали обох зловмисників в одному із нічних гральних закладів Львова, де двоє злочинців "святкували оборудку".

Операція проводилась спільними зусиллями з слідчими Нацполіції під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст. 368 ККУ (Одержання хабара). Вирішується питання про повідомлення підозри та обрання міри запобіжного заходу.

Фото: затримання злочинців (ssu.gov.ua)

Нагадаємо, у Львівській області митники виявили 8 золотих злитків в банці з фарбою. Загальна вага брутто злитків становить 1,64 кг.