ua en ru

У Львові "Правий сектор" спробував зірвати соціальний марш

У Львові "Правий сектор" спробував зірвати соціальний марш Фото: "Правий сектор"

"Правий сектор" назвав організаторів соціального маршу "необольшевиками" і "п'ятою колоною" Москви

У Львові "Правий сектор" спробував зірвати соціальний марш організації "Автономний опір" за соціальні права, двох учасників акцій розділили правоохоронці, передає ZIK.

У Львові учасників двох маршів - маршу з метою українців відстояти свої соціальні права і солідаризуватися, організованого "Автономним опором", та маршу за підтримання правопорядку, організованого "Правим сектором Львівщини" - відгородив кордон міліції.

Організація "Автономний опір" подала заявку про проведення 1 травня маршу з метою закликати українців відстояти свої соціальні права і солідаризуватися.

Як повідомила представник "Автономного опору" Ярина Волошин, метою заходу є привернути увагу львів'ян до того, що влада приймає антинародні закони, і закликати людей боротися за свої соціальні права.

У той час, на місце події прийшли бійці українського Добровольчого корпусу "Правого сектору" та представники "Правого сектору Львівщини.

Як заявив командир 2-го запасного батальйону ДУК "Правий сектор" Тарас Хамер, вони мають намір "не допустити необольшевистского реваншу в місті Лева".

"Вони ("Автономний опір", - ред.) "ліві", вони сповідують соціалістичні анархічні погляди, є фактаж, що це п'ята колона, рука Москви. Вони хочуть чинити бешкет і показати, що вони можуть вільно марширувати", - зазначив Хаммер.

За його словами, представники "Правого сектору Львівщини мають намір не допустити, щоб первомайський соціальний марш відбувся.

Учасники заходів з обох сторін перегукуються різними гаслами. Між ними стоять співробітники міліції в кілька рядів.

Нагадаємо, сьогодні в Києві на групу анархістів напали "автономні націоналісти".