ua en ru

У Львові невідомі пошкодили пам'ятник полеглим воїнам-афганцям

Невідомі знищили пам'ятник жителям Львівщини, що загинули в Афганістані у 1979 -1989 роках, який розташований на вулиці Клепарівській у Львові, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Зловмисники діяли упродовж двох ночей. Спочатку вони відрізали ліву руку і пошкодили ліву ногу бронзової фігури воїна. Наступної ночі відпиляли голову.

У міліції вважають інцидент звичайною крадіжкою і вже відкрили за цим фактом кримінальне провадження за ч.1 ст.185 (крадіжка) ККУ.

Правоохоронці проводять комплекс слідчо-оперативних дій, однакзлочин поки не розкритий.

"Версія в нас одна - викрадення на метал. Треба буде відпрацьовувати всі пункти прийому металобрухту в районі і в місті, аби відшукати цих зловмисників", - зазначив начальник Шевченківського райвідділу міліції Львова Мирослав Криштанович.

У той же час в обласній Спілці ветеранів Афганістану таке послідовне знищення пам`ятника називають провокацією.

"Це вже не пошук металів, а реальна провокація перед великодніми святами, перед 9 травня, який завжди у Львові проходив під певним політичним забарвленням", - наголосив член правління Львівської обласної організації Спілки ветеранів Афганістану Михайло Магеровський.

За його словами, раніше вандали відбивали з пам'ятника букви, які були зроблені з міді, кілька разів викрадали автомат, який минулого року замінили на бетонний.

У Львівській міськраді уже заявили, що знищений пам'ятник відновлять за кошти громади. Сьогодні статую демонтували та перевезли у майстерню, де її відновлюватиме автор проекту.

У Львові невідомі пошкодили пам'ятник полеглим воїнам-афганцям