ua en ru

Львів знову звернеться до Кабміну в зв'язку з критичною ситуацією зі сміттям

Львів знову звернеться до Кабміну в зв'язку з критичною ситуацією зі сміттям Фото: міськрада Львова

Львів закликає прискорити проведення протиаварійних робіт на полігоні твердих відходів

Міська рада Львова знову звернеться до уряду у зв'язку з критичною ситуацією зі сміттям. Відповідне рішення ухвалили сьогодні на засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, передає zaxid.net.

Повідомляється, що Львів попросить уряд попередити критичну ситуацію на полігоні твердих відходів та забезпечити на ньому посилене патрулювання, щоб уникнути провокацій.

"Також потрібно звернутися до в. о. міністра охорони здоров'я з приводу епідеміологічної ситуації, яка може виникнути в місті - щоб була відповідна реакція", - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий і додав, що місто має намір закликати державні органи влади прискорити проведення протиаварійних робіт на полігоні.

Зазначимо, восени 2016 року Садовий надіслав лист прем'єр-міністру України Володимиру Гройсману з проханням провести протиаварійні роботи на полігоні і виділити кошти з резервного фонду держбюджету. У грудні місто підтвердило фінансування робіт на рівні 50% або 24 млн гривень.

"З потеплінням буде ще більша небезпека на рухомій частині тіла полігону. Є реальні загрози зсуву. Так само просив би, щоб ці роботи доручили Державній службі з надзвичайних ситуацій України", - зазначив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури львівської міськради Сергій Бабак.

Нагадаємо, минулого тижня в міськраді Львова сталася бійка після рішення про встановлення сміттєпресувальних ліній у всіх районах міста.