ua en ru

Луцька міськрада виступила проти змін до Конституції

Луцька міськрада виступила проти змін до Конституції Фото: Луцька міськрада

Відповідне звернення до ВР підтримала більшість депутатів

Луцька міська рада підтримала звернення до Верховної Ради із закликом не ухвалювати зміни до Конституції, які передбачають особливий порядок місцевого самоврядування на окремих територіях Луганської і Донецької областей. Про це повідомляє прес-служба Волинської облорганізації ВО "Свобода".

Зазначено, що відповідний проект рішення внесли фракції ВО "Свобода" та "Радикальної партії Олега Ляшка". За звернення проголосували 27 депутатів.

У документі констатується, що російські окупанти, які здійснили анексію Криму і розпочали війну на Донбасі, воліють легалізувати свої дії і змусити міжнародну спільноту визнати так звані "ЛНР" і "ДНР", цілком підконтрольні Кремлю.

"Узаконення дій терористів може відбутися шляхом ухвалення Верховною Радою відповідних змін до Конституції, які передбачають особливий порядок місцевого самоврядування на окремих територіях Луганської і Донецької областей. Фактично - це особливий статус Донбасу і легалізація влади терористичних угрупувань", - йдеться у зверненні.

На думку луцьких депутатів, надання особливого статусу окупованим територіям Донбасу не має нічого спільного з реформою децентралізації і прямо суперечать статті 2 Конституції, яка визначає, що Україна є унітарною державою.

"Тому закликаємо вас у жодному разі не голосувати за зміни до Конституції, які стосуються особливого статусу Донбасу, як би його не називали, за красивою ширмою інших слів, сховавши його справжню, жорстоку та приховану від суспільства суть - узаконити окупантів", - наголошено у зверненні міськради.

Нагадаємо, раніше у БПП заявили, що Верховна Рада розгляне зміни до Конституції в частині децентралізації впродовж 4-ої сесії роботи парламенту восьмого скликання - до 15 липня.