ua en ru

Луценко заявив про політичну кризу в коаліції

Луценко заявив про політичну кризу в коаліції Фото: Юрій Луценко

"Самопоміч", "Батьківщина" і Радикальна партія вимагають відставки Яценюка

Питання про відставку прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка спровокував політичну кризу в парламентській коаліції. Про це за підсумками засідання ради коаліції, повідомив лідер фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

"За результатами сьогоднішньої зустрічі керівників фракцій з прем'єр-міністром, на жаль, маю засвідчити, що маємо стовідсотково оформлену політичну кризу коаліції і коаліційного уряду. З одного боку, "Народний фронт" ультимативно говорить лише про прем'єра Яценюка. З іншого - тепер вже три фракції ультимативно говорять вже про прем'єра не Яценюка", - сказав Луценко.

За його словами, на відставці Яценюка наполягають фракції "Самопоміч", "Батьківщина" і "Радикальна партія". При цьому він зазначив, що фракція БПП не висуває ніяких умов.

"Сьогодні фактом стало, що в уряду Яценюка немає 226 голосів для ухвалення важливих законів, спрямованих на євроінтеграцію, оборону країни, на розвиток економіки", - додав Луценко.

Лідер БПП підкреслив, що Радикальна партія також не збирається більше підтримувати урядові законопроекти в парламенті.

"Ми готові погодитися на будь-яких умовах (сформувати новий уряд, - ред.), щоб наступний уряд працював. Ми готові працювати і з Яценюком, хоч це і нелегко, і не завжди ефективно, але ми вважаємо це можливим у випадку радикального оновлення Кабінету міністрів", - додав Луценко.

Нагадаємо, рада коаліції знову збереться завтра.