ua en ru

Луценко заявив про підготовку нових подань щодо нардепів

Луценко заявив про підготовку нових подань щодо нардепів Фото: Юрій Луценко (rada.gov.ua)

У Генпрокуратурі заявляють про нові справи щодо депутатів-хабарників восени

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про підготовку нових подань по корупційним злочинам щодо народних депутатів. Про це він повідомив в ході робочої поїздки в Миколаїв, передає "Еспресо".

"За моїми суб'єктивними відчуттями, доведеться подавати нові подання. Скільки? Не знаю, а якби знав, не сказав би. На кого - тим більше", - заявив Луценко.

За його словами, подання на депутатів-хабарників "неодмінно будуть". Луценко додав, що в даний момент кілька десятків народних депутатів перевіряються на правильність заповнення електронних декларацій і повноти сплати податків.

"На сьогодні близько десятка з них знаходяться на стадії податкового повідомлення рішення. Це повідомлення про те, що податки сплачені не всі. Депутати мають право оскаржити їх у судах. Тільки після того, як суд визнає, що податки сплачені не все, я йду у Верховну Раду", - зазначив генпрокурор.

Луценко підкреслив, що не всі подання будуть пов'язані з несплатою податків, які зараз "опрацьовуються слідством".

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву Луценка про необхідність вийти на злочинців серед представників влади в Миколаєві.