ua en ru

Луценко: запис у Конституції про особливості самоврядування Донбасу декларативний

Луценко: запис у Конституції про особливості самоврядування Донбасу декларативний Фото: Юрій Луценко

Ступінь самоврядування в інших областях буде більшою, ніж у законі про особливий статус

Лідер фракції "Блок Петра Порошенко" Юрій Луценко заявив, що згадка про особливий порядок самоврядування в Донецькій і Луганській областях в прикінцевих положеннях Конституції України, які передбачає проект змін до Конституції щодо децентралізації влади, є декларативною. Про це він заявив в ефірі "5 каналу".

"Всі так звані особливості самоврядування на Донбасі практично у всьому на ступінь менше, ніж в самій Україні після введення в дію нової Конституції. Ступінь самоврядування всіх українських областей буде набагато більшою, ніж те, що прописано в законі про особливий порядок самоврядування в Донецькій і Луганській областях. Скажу відверто, ця запис є декларативною. Запис у перехідних положеннях Конституції лише нагадує, що у нас є закон, який був прийнятий в 226 голосів, який можуть змінити 226 голосів, який можуть скасувати 226 голосів, і який через три роки взагалі перестає діяти. Натомість ми одержимо не що інше як міжнародний антипутінський фронт", - сказав Луценко.

Нагадаємо, Конституційний суд України ухвалив відкрив конституційне провадження у зв'язку із зверненням Верховної Ради про надання висновку щодо відповідності законопроекту про внесення змін до Конституції України щодо децентралізації влади вимогам статей 157 і 158 Конституції.

Зазначимо, 16 липня Верховна Рада України після тривалого обговорення і дискусій підтримала даний законопроект 288 голосами. 17 липня звернення парламенту надійшло до КСУ.